pizzaoven-restaurant-slider-1

Fornitalia Demodag

Schrijf je in voor de demodag
Een pizzaoven aanschaffen doe je niet zomaar , dat moet je eerst zien en beleven! Fornitalia geeft daarom om de paar weken demonstraties om haar klanten te informeren over de werking en de bouw van de oven maar vooral ook om het veelzijdige van een houtgestookte pizzaoven te laten zien. Volgende open dag:
Zaterdag 2 Dec. tussen 13.00 en 16.00 uur
Meld je aan voor de demodag

Wilt u liever een persoonlijk gesprek?

BEL ONS: +31(0)6 1065 4965

Gas én houtgestookte ovens

U zoekt een professionele gas én houtgestookte pizzaoven voor in uw zaak? Goed plan!
Vele ondernemers gingen u voor, ze hebben er geen van allen spijt van: het is een ideale combinatie met het beste van beide! Het gemak van de gasbrander en de geur en sfeer van het hout.

Het gemak van een gasbrander in een houtoven is ongekend! Je stelt de temperatuur in op de gewenste stand en alles gebeurt vanzelf, men heeft er geen omkijken meer naar ! De brander heeft 2 uitlaatpijpjes 1 om de oven op de gewenste temperatuur te houden en de andere springt vanzelf aan als de oven aan het opwarmen is en wanneer de temperatuur dreigt te gaan zakken.

Voor de authenticiteit en de uitstraling is het mogelijk om er een blokje hout voor te leggen en dan weet echt helemaal niemand dat deze oven door middel van gas verwarmd wordt.

We hebben verschillende modellen ovens voor u, met een bakvloer in diverse maten:
variërend van 1 m tot 1,85 m in diameter

Modulaire steenovens die bij u in de zaak opgebouwd kunnen worden
Kant en klare steenovens in een metalen of kunststof behuizing inclusief het stalen onderstel
Kant en klare steenovens met mozaïekafwerking inclusief het stalen onderstel

Al onze houtgestookte ovens worden op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt in Italië.
Deze fabrieken maken al heel lang ovens voor pizzeria’s en behoren tot de marktleiders in Italië.

De Italiaanse pizzabakkers zijn de meest verwende en meest veeleisende gebruikers ter wereld !
De ovens zijn van een hoogstaande kwaliteit met een gemiddelde levensduur van 17 jaar!

De koepels zijn iets hoger en iets dikker dan bij de meeste houtgestookte ovens waardoor in het gebruik blijkt dat deze ovens hun warmte langer vasthouden. Dat lijkt misschien nu niet zo belangrijk, maar in de praktijk blijkt dat u minder hout nodig zal hebben én wanneer een oven na een dag intensief pizza bakken, de volgende dag nog bijna 200°C is!
Dat wil zeggen dat met een paar blokjes hout of met een beetje gas de oven al snel weer op juiste werktemperatuur zal zijn, dat scheelt een hele hoop tijd!