fornitalia-ovens-slider-small

Fornitalia Demodag

Schrijf je in voor de demodag
Een pizzaoven aanschaffen doe je niet zomaar , dat moet je eerst zien en beleven! Fornitalia geeft daarom om de paar weken demonstraties om haar klanten te informeren over de werking en de bouw van de oven maar vooral ook om het veelzijdige van een houtgestookte pizzaoven te laten zien. Volgende open dag:
Zaterdag 2 Dec. tussen 13.00 en 16.00 uur
Meld je aan voor de demodag

Wilt u liever een persoonlijk gesprek?

BEL ONS: +31(0)6 1065 4965

Hierna kunt u de oven gaan curen. Dit vormt een belangrijk onderdeel van het eindresultaat en in deze periode krijgt uw oven zijn uiteindelijke hardheid, dit is belangrijk voor zijn levensduur.   •	Dag 1 t/m 3:                                                                                                                                                         Maak elke dag een kleine vuurtje, stook tot maximaal 150°C en probeer deze temperatuur elke dag een beetje langer vast te houden                                                   •	Dag 2 t/m 4:                                                                                                                                          Voer de temperatuur op tot 175/200°C en probeer deze minimaal 2-3 uur vast te houden. Wanneer het vuur gedoofd is kunt u het deurtje sluiten.                                             •	Dag 5 t/m 7:                                                                                                                                            Elke dag de temperatuur met ongeveer 30°C   opvoeren.                                                               •	Dag 8:                                                                                                                                                     Vanaf vandaag kunt u helemaal los! Pizza wordt gebakken op een bakvloer van 350°C                                                     Veel bakplezier en eet smakelijk !

Het ‘curen’ of uitharden van de oven vormt een belangrijk onderdeel van het eindresultaat en in deze periode krijgt uw pizzaoven zijn uiteindelijke hardheid, dit is belangrijk voor zijn levensduur.

Dag 1 t/m 3:
Maak elke dag een kleine vuurtje, stook tot maximaal 150°C en probeer deze temperatuur elke dag een beetje langer vast te houden

Dag 2 t/m 4:
Voer de temperatuur op tot 175/200°C en probeer deze minimaal 2-3 uur vast te houden. Wanneer het vuur gedoofd is kunt u het deurtje sluiten.

Dag 5 t/m 7:
Elke dag de temperatuur met ongeveer 30°C opvoeren.

Dag 8:
Vanaf vandaag kunt u helemaal los! Pizza wordt gebakken op een bakvloer van 350°C

Veel bakplezier en eet smakelijk !

Hoe bouw ik een pizzaoven?

Fornitalia heeft de allereerste authentieke houtgestookte pizzaoven die écht gemakkelijk zelf af te bouwen is.

De houtoven wordt desgewenst compleet geleverd met alles wat u nodig heeft om de oven te isoleren en verder af te maken. In de foto-bouwhandleiding hieronder ziet u hoe de oven opgebouwd moet worden.

De ovenmond /voorzetboog van deze pizzaoven bestaat uit één stuk. Het is dus niet nodig de verschillende delen van de ovenmond aan elkaar te lijmen, dat maakt de constructie gemakkelijk en stevig, én u heeft zeker geen naden aan de buitenkant die barstjes kunnen veroorzaken.

Elke Fornitalia-oven wordt geleverd met een voorzetboog en een vast scharnierend deurtje. De steenoven kan ingebouwd worden in een huisje of op een aanrechtblad geplaatst worden maar kan ook in een buitenkeuken of op een losstaand gemetseld blok geplaatst worden.

Er zijn 10 maten en 2 kleuren verkrijgbaar. De boog kan in rood of een lichtere terra kleur uitgevoerd worden.

Bekijk hieronder de fotomontage van een pizzaoven, stap voor stap. Klik eerst op de grote foto en dan op de pijltjes naar rechts

(Het bouwen van een pizzaoven is niet moeilijk maar wel zwaar werk en dient door 2 man te worden uitgevoerd. Denk aan persoonlijke beschermings middelen zoals handschoenen, veiligheidsschoenen, veiligheidsbril en stofmasker. Bij twijfel raadpleeg uw verkooppunt of bel Fornitalia voor bouwadvies)