Fornitalia Demodag

Schrijf je in voor de demodag
Een pizzaoven aanschaffen doe je niet zomaar , dat moet je eerst zien en beleven! Fornitalia houdt 1-2 keer per maand een Demodag : maar wel op een verantwoorde manier om virusverspreiding te voorkomen. Kom ook eens kijken naar de mogelijkheden van onze pizzaovens, uiteraard onder het genot van een heerlijke, versgebakken Italiaanse pizza! We ontvangen Zaterdag 31 Okt per timeslots van 1 uur : maximaal 2 stellen ( met of zonder kinderen ) tegelijkertijd; geef uw tijdsvoorkeur aan bij de opmerkingen. U kunt ook op andere dagen ( ma-zat ) altijd op afspraak bij ons terecht en uiteraard zijn wij telefonisch en per email of whatsapp ook altijd bereid u verder te helpen met uw keuze voor een pizzaoven of met uw vragen over het bouwproces van een tuinoven.

Wilt u liever een persoonlijk gesprek?

BEL ONS: +31(0)6 1065 4965

Over Fornitalia en de passie voor pizzaovens

Ontstaan van Fornitalia

Fornitalia is in 2006 ontstaan uit pure hobby. Net terug van een vakantie in Italië besloten wij op zoek te gaan naar een houtgestookte pizzaoven voor in onze eigen tuin. De smaak van een Italiaanse, bij voorkeur Napolitaanse, pizza is in een gewone oven nu eenmaal niet te evenaren. Uiteindelijk mis je de hitte, de geur en niet te vergeten de sfeer.

We aten op vakantie eigenlijk elke dag uit de tuinoven. In een “Agroturismo” boerderij op Sardinië maakte “la mama” elke dag weer fantastisch gerechten voor ons klaar in een steenoven met een diameter van zeker 2 meter. D.w.z. La Mama had de gerechten voorbereid maar Papa moest ze afbakken; hij had het helemaal in de vingers! Hij wist precies wanneer een schaal iets té hard ging, dan trok hij die schaal met een grote haak even naar voren om hem in de ovenmond te parkeren zodat het niet aan zou branden, en even later –hup- weer terug naar achteren.

Intussen bakte hij nog even 4 pizza’s af voor de kinderen en dat allemaal in diezelfde oven en ook nog tegelijkertijd! Ze hadden per avond zeker zo’n 20 gasten te dineren, ze waren al op leeftijd maar draaiden hun hand er niet voor om. Het ging ook zó gemakkelijk, alles was voorbereid, de diverse schalen stonden klaar en dan was het alleen nog maar een kwestie van even afbakken. Het was dát moment dat wij beide dachten ; dit is leuk, dat willen wij ook. In Nederland en België was toen nog niet zo heel veel te vinden, maar ons geduldige zoekwerk resulteerde uiteindelijk toch in de aanschaf van onze eerste tuinoven.

Inmiddels zijn we vele ervaringen en tevreden klanten rijker en is ons leveringsprogramma aanzienlijk uitgebreid. We begonnen ooit met een klein bouwpakket maar leveren inmiddels ook grote Doe Het zelf bouwpakketten , diverse kant en klare pizzaovens en ook hele grote professionele restaurant ovens. Onze pizzaovens zijn afkomstig uit Italië.

Maar: we kunnen schrijven wat we willen, uiteindelijk moet je het eerst zelf ervaren en proeven.