Fornitalia Demodag

Schrijf je in voor de demodag
Een pizzaoven aanschaffen doe je niet zomaar , dat moet je eerst zien en beleven! Fornitalia geeft daarom om de paar weken demonstraties om haar klanten te informeren over de werking en de bouw van de oven maar vooral ook om het veelzijdige van een houtgestookte pizzaoven te laten zien. Volgende open dag:
Zaterdag 21 Maart 2020 tussen 13.00 en 16.00 uur
Meld je aan voor de demodag

Wilt u liever een persoonlijk gesprek?

BEL ONS: +31(0)6 1065 4965

Wat is een pizzaoven?

Heerlijk samen kokkerellen in uw eigen tuin in het meest simpele maar ook het meest veelzijdige kookapparaat ooit! Een stukje Italië in uw eigen achtertuin, dat maakt van een gewone doordeweekse zomerse dag meteen weer een vakantiedag!

Tot op heden is de met vuurvaste steen/klei opgebouwde oven de beste manier om pizza’s en brood in te bakken, dat zal elke bakker u kunnen bevestigen. De prachtige ambachtelijke broden die deze oven bakt: de houtgestookte oven is de enige oven die dat kan. Een pizza met een mooie dunne krokante bodem en niet uitgedroogd omdat deze té lang in de oven moet blijven liggen.

Een steenoven bakt met vochthoudende hete lucht waardoor je op een hogere temperatuur én met een kortere baktijd kunt werken. De pizzaoven gebruikt het vocht uit het gerecht.  Het is juist dat gegeven dat gerechten uit een houtgestookte steenoven zo lekker maken;

Gerechten die mooi gebruind zijn aan de buitenkant en toch sappig aan de binnenkant, bijvoorbeeld vleesgerechten of een mooie groenteschotel.

Het basisprincipe van de houtgestookte steenoven is weinig veranderd in de laatste 2000 jaar. Al sinds de oudheid weten ovenontwerpers dat een stenen ovenkoepel, d.m.v. hout verhit, de ideale plaats is voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten.

De ovens die in Pompeii ontdekt zijn zijn nog steeds gelijk aan de pizzaovens die nu in Napels in de pizzeria’s gebruikt worden.

Pizza bakken kan uiteindelijk iedereen. Ervaring leert dat na de eerste weken alleen pizza gebakken te hebben in de nieuwe tuinoven, de meeste klanten ook andere gerechten uit te pizzaoven gaan proberen om daarna -blij verrast- de foto’s naar ons toe te sturen !

Wist u bijvoorbeeld dat …

 • Pizza’s in 90 seconden afgebakken worden in onze pizzaovens.
 • Ook andere gerechten een hele bijzondere smaak krijgen van deze houtovens.
 • Onze tuin / pizzaovens in 15-60 minuten opstoken op pizza-bak-temperatuur (afhankelijk van de maat/model vd oven)
 • De vloer dan zo’n 350 °C en de koepel 450 – 500 °C heet zijn.
 • Geen enkele andere houtoven die snelle opwarmtijd kan evenaren.
 • Onze steenovens in de ochtend nóg warm zijn. Als dat geen bewijs is voor een goede isolatie?
 • De tuinovens worden bij u thuis worden afgeleverd, en indien u dat wenst ; compleet met alle benodigde isolatiematerialen
 • U hoeft dus niet meer op zoek naar de juiste bouwmaterialen.
 • Ons doel is: De beste prijs/kwaliteitsverhouding ! We leveren de meest complete én de beste tuin/pizzaoven voor de beste prijs.
 • Vergelijk zelf de prijzen met de andere leveranciers van Italiaanse pizzaovens, maar tel daar wel álle extra materialen bij die bij ons standaard meegeleverd worden, omdat u ze toch nodig heeft voor een optimale werking van uw oven.
 • In tegenstelling tot de meeste andere producenten van pizzaovens; gebruiken wij zowel voor de particuliere markt, als voor de professionele markt; Dezelfde topkwaliteit professionele materialen. Dit is belangrijk voor de prestaties van uw oven!
 • Fornitalia levert de allereerste authentieke houtgestookte pizzaoven die écht gemakkelijk zelf af te bouwen is.